24 درصد بهره برداران کشاورزی گیلان سرشماری شدند

وحید طیفوری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: حدود 30 درصد از خانوارهای بهره بردار در گیلان با همت و سخت کوشی نیروهای سرشماری کشاورزی به رغم برودت هوا و شرایط اقلیمی خاص استان بدون تعطیلی و وقفه سرشماری شدند.

وحید طیفوری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: حدود 30 درصد از خانوارهای بهره بردار در گیلان با همت و سخت کوشی نیروهای سرشماری کشاورزی به رغم برودت هوا و شرایط اقلیمی خاص استان بدون تعطیلی و وقفه سرشماری شدند.

وی از مردم خواست: همکاری لازم را با نیروهای سرشماری داشته باشند که در این صورت نتیجه سرشماری و آمارهای حاصله دقیق تر و مفیدتر خواهد بود.

وی با بیان اینکه براساس ماده هفت مرکز آمار ایران کلیه اطلاعات این سرشماری کاملا محرمانه بوده و به هیچ وجه قابلیت ارائه به هیچ نهاد و ارگانی را ندارد، تاکید کرد: مردم نگرانی خاصی در خصوص این اطلاعات نداشته باشند براساس قوانین موجود بخش کشاورزی معاف از مالیات است بنابراین هرگونه اطلاعاتی که ارائه شود در حوزه مالیاتی و یارانه ای، قابلیت استفاده ندارد.

طیفوری با اشاره به اینکه در این سرشماری از اطلاعات درآمدی خانوار و میزان تولیدات سئوال نمی شود، گفت : مساحت اراضی کشاورزی و نوع محصول کشت شده پرسش می شود.

وی عنوان کرد: این سرشماری مبنای برنامه ریزی برای 10 سال آینده کشور است لذا هرچه اطلاعات جمع آوری شده منطبق با واقعیت، دقیق و صحیح باشد به همان میزان در 10 سال آینده برنامه ریزی، تصمیم گیری ها، منابع و اعتبارات منطبق با واقعیت و صحیح خواهد بود.

قائم مقام مدیر اجرایی سرشماری کشاورزی گیلان تاکید کرد: اطلاعات غلط، منابع و اعتبارات را به انحراف خواهد برد از اینرو از مردم فهیم گیلان می خواهیم تا حد امکان همکاری لازم و نهایت دقت را در ارائه اطلاعات واقعی با ماموران سرشماری داشته باشند تا به نظام برنامه ریزی کشور و توزیع متناسب منابع کمک کنند.

وی یکی از مهمترین اهداف اجرای این سرشماری را تولید اطلاعات پایه در بخش کشاورزی تا پائین ترین سطوح جغرافیایی(آبادی ها) عنوان و اظهار کرد: در روستاها و برخی از مناطق شهری که دارای منابع بهره برداری کشاورزی در حوزه زراعت، دامداری، پرورش ماهی و نیز طیور به روش سنتی، کرم ابریشم و زنبور عسل است و نیز سایر حوزه های مرتبط اطلاعات پایه و ساختاری جمع آوری می شود.

وی افزود: در کنار آن اطلاعات چارچوبی برای طرح های آماری بخش کشاورزی تهیه می شود تا بین 2 سرشماری در سالهای مختلف اطلاعات جزئی تری در هر بخش به صورت تخصصی جمع آوری شود.

به گفته وی، این سرشماری می تواند اطلاعات کلی را ارائه دهد و طرح های تفصیلی را بین 2 سرشماری اجرا کنیم.

طیفوری ادامه داد: یکی دیگر از اهداف این سرشماری تنظیم صحیح داده هایی است که در ارتباط با بخش کشاورزی در سرشماری ها وجود دارد.

وی متذکر شد: باتوجه به اینکه کشاورزان بیشتر در نقاط روستایی ساکن هستند در تمامی این روستاها سرشماری از خانوارهای بهره بردار انجام و اطلاعات آنها جمع آوری می شود.

وی عنوان کرد: در مناطق شهری نیز این سرشماری به 2 روش انجام می شود نخست در شهرهای کوچک و متوسط مانند روستاها تمامی جمعیت و خانوار سرشماری می شوند و در روش دوم در 10 شهر بزرگ استان مانند رشت و لاهیجان و مانند آن که تعداد بهره بردار نسبت به جمعیت کمتر است این موارد بر اساس اطلاعات و آمارهای ثبتی از بهره برداران غیرساکن به طور خاص انجام می شود.

سرشماری کشاورزی 1403 از 12 آبانماه همزمان با سراسر کشور در گیلان آغاز و تا 26 آذرماه ادامه دارد و طی آن 850 نفر از کارشناسان آمارگیر، فنی و اجرایی، معاونان فنی و اجرایی و آموزشی و مدیران اجرایی و غیره در رده های مختلف همکاری دارند.

نظرات

captcha